Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl

410 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Ciasta >> Przepisy na ciasta

Czas 35 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

6 jaj
2 szklanki cukru
10 dag drożdży
1 i pół szklanki oleju z pestek winogron
2 szklanki mleka
1 kg mąki
skórka z pomarańczy

Sposób wykonania:

Jajka mieszamy z cukrem, dodajemy drożdże oraz wlewamy mleko i olej i tu już nie mieszamy. Odstawiamy na 12 godzin, po czym dodajemy mąkę i skórkę, mieszamy lecz nie wyrabiamy, odstawiamy ciasto an 10 minut.
Po tym czasie przekładamy do dwóch keksówek i pieczemy 50 minut w 180 stopniach bez termoobiegu.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
pycha | | kulinarne przepisy [16]




Przepisów
Od
Dodano 2012-04-28 11:48

Natalia Bartczak

Przepyszny Intensywny smak naprawdę takiego ciasta nie jadłam już od 12 lat podziwiam za ten przepis .



Przepisów
Od
Dodano 2012-04-28 11:49

Karina Filipińska

Zgodzę się z panią naprawdę jest przepyszne i zakochałam się w tym przepisie.



Przepisów
Od
Dodano 2012-05-12 20:58

Tytul

Pani Ewo ciasto rewelacyjne robi furorę!!!



Przepisów
Od
Dodano 2012-05-12 21:02

Krystyna Zmaczyńska

Pani Ewo robiłam ten placek z jagodami,przepyszny!!!dziękuję za wspaniały przepis pozdrawam.



Przepisów
Od
Dodano 2012-05-20 10:56

super

Dziś robiłam ciasto drozdzowe ,zdziwienie ,że czeka 12 godzin .Ludzieee ale pycha nigdy mi się nie udało ,a teraz rewelacja !Pani Ewo super przepis ,a ciasto ? lepiej nie mówić tylko zrobić i zjeść .Dziękuję za takie proste i smaczne .



Przepisów
Od
Dodano 2012-05-27 14:14

gosia

Wczoraj jadłam to ciasto naprawdę jest pyyycha!



Przepisów
Od
Dodano 2012-06-06 19:18

Tytul

Ciasto pyszne,łatwe w wykonaniu,można piec z kruszonką z jagodami.Dziękuje,Pani Ewo.



Przepisów
Od
Dodano 2012-07-22 15:52

Tytul

To ciasto piecze mój 22 letni syn i naprawdę jest przepyszne. Dzięki wielkie za wspaniały przepis.



Przepisów
Od
Dodano 2012-08-01 20:37

Tytul

Krystyna- ciasto rewelacja z kruszonka migdalowa



Przepisów
Od
Dodano 2012-08-07 17:00

Jaka skórka?

Czy ma to być skórka pomarańczowa kandyzowana czy starta ze świeżej pomarańczy?



Przepisów
Od
Dodano 2012-08-07 17:02

Inne dodatki?

A może ktoś piekł z innymi dodatkami?



Przepisów
Od
Dodano 2012-11-09 15:30

drozdżówka

jest bardzo smaczne i się udaje potwierdzam iten przepis daję swojm znajomym

pycha - moderator
pycha
Przepisów 43
Od 2011-01-24 18:49
Dodano 2012-11-10 10:21

Tytul

drożdże nie muszą ale mleko powinno być letnie. Odstawiamy w ciepłe miejsce a więc w kuchni lub blisko kaloryfera, grzejącego oczywiścieu?miech



Przepisów
Od
Dodano 2013-02-18 21:19

Jakie drożdże lepsze??

w proszku czy w kostce? mogę dodać w proszku?



Przepisów
Od
Dodano 2013-02-18 22:46

Tytul

ciężkie pytanie. Proszę użyć takich jakie posiadasz



Przepisów
Od
Dodano 2013-09-11 6:30

Tytul

po dodaniu skladnikow trzymac w lodowce


kulinarne przepisy Dodaj komentarz
potrawy wigilijne




Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Komentarze


Tytul
Rewelacja:) robię nieustająco dla dzieci :)
...
| 2014-12-06 11:52 |

odp
w tym przepisie jajka ucieramy całe a więc bez rozdzielania białek i żółtek....
| 2014-12-02 13:39 |

sernik
Proszę powiedzieć, czy jajka do sernika mają byc rozdzielone a białka ubite jak zwykle się to robi? 13 mam urodziny i c...
| 2014-12-01 10:36 |

Tytul
Bardzo dobre ciasto . Sama zaczęłam gotować pani przepisy choć mam 11 lat....
| 2014-11-23 13:59 |

Tytul
cukier kryształ czy cukier puder?...
| 2014-10-29 19:34 |

Tytul
Bardzo smaczna.Robi sie szybciutko.Ja odjelam ilosc cukru a dodalam zurawine:-)))...
| 2014-10-27 8:32 |

Tytul
Rewelacyjna kiszona kapusta. Podstawa to proporcje jak tu i kupno kapusty z dobrego źródła. Pędzona kapusta tak jak pędz...
| 2014-10-22 19:02 |

Tytul
saładka najklepiej smakuje po tygodniu jak się przegryzie ...
| 2014-10-18 22:21 |
drupal hit counter