Strona wykorzystuje pliki cookies, które s± zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatno¶ci
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl
446 sprawdzonych przepisów.


przepisy na domowe wypieki
Ciasta
    przepisy na domowe sałatki
sałatki
 




Strona główna >> Dania główne >> Przepisy internautów

Czas 30 minut Porcji 1 Trudno¶ć łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

0,5 kg m±ki
250 ml mleka
2 jajka
Pół szkl. cukru
100 g masła
5 g drożdży
szczypta soli

Kruszonka:
100g masła
200 g m±ki
100 g cukru

Rabarbar

Sposób wykonania:

Mleko lekko podgrzewamy. Drożdże wkruszamy do miski, wsypujemy łyżkę cukru i m±ki, wlewamy mleko. Odstawiamy w cieple miejsce.
Do miski wsypujemy cał± m±kę oraz cukier, wbijamy jajka oraz roztopione i przestudzone masło oraz zaczyn z drożdży. Wyrabiamy ciasto. Pozostawiamy do wyro¶nięcia w ciepłym miejscu.

Kruszonka: wszystkie składniki wrzucamy do miski i ugniatamy palcami aż powstanie kruszonka.
Ciasto po wyro¶nięciu dzielimy na równe kawałki ( wielko¶ć zależy od tego jakiej wielko¶ci chcemy mieć bułki)

Każdy kawałek formujemy w kulkę a następnie spłaszczamy. Na <¶rodku bułki układamy obrany i pokrojony w kostkę rabarbar. Posypujemy kruszonka.
Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 15- 20 min w 190 stopniach C.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | | kulinarne przepisy [0]






Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy s± niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat, Polsat2, ATM ROZRYWKA.

Odcinki Ewa gotuje w TV:

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- sobota godz. 13:00 ATM Rozrywka
- sobota godz. 19:30 Polsat2

- niedziela godz. 13:00 ATM Rozrywka
- niedziela godz. 19:30 Polsat2

- poniedziałek 13:20 i 13:50 ATM Rozrywka
- wt.- pt. 13:30 i 14:00 ATM Rozrywka

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Komentarze


Tytul
Tak można użyć cukinii do sałatki na zimę....
| 2017-07-26 7:50 |

Tytul
Czy zamiast ogórków można uzyc cukinii?...
| 2017-07-25 11:48 |

Tytul
Przepyszny chłodnik. Pozdrawiam Jola ...
| 2017-07-17 18:06 |

Keks
Może masz rację z tym obsypaniem bakalii m±k±. U mnie tak jak na zdjęciu bakalie opadaj± na dno ciasta. Następnym razem ...
| 2017-04-02 19:43 |

cwibak
Zanim dodamy bakalie do ciasta, oprószmy je m±k±, wówczas nie opadn± na spód podczas pieczenia...
| 2017-04-01 17:36 |

Murzynek a nie ambasador
To jest typowy murzynek drogie panie. ...
| 2017-04-01 17:17 |

olej
Najlepszy jest olej kokosowy, bo nie utlenia się w wysokiej temp. i przez to nie jest szkodliwy...
| 2017-04-01 17:16 |

Ambasador a nie murzynek
To,że ciasto jest kakaowe, nie oznacza że jest murzynkiem. W tradycyjnym przedwojennym przepisie dodaje się mniej mleka...
| 2017-03-16 8:45 |
drupal hit counter