Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl
411 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Tradycyjne polskie dania

Czas 25 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

75 dag kapusty kwaszonej,
golonka,
po 2 szt liści laurowych i ziela angielskiego.
75 dag kapusty białej
1 cebula
10 dag suszonych namoczonych wcześniej grzybów
mięso-wędliny różne pokrojone w kostkę
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól, pieprz do smaku
2 kieliszki wina czerwonego wytrawnego.

Sposób wykonania:

Przepis na bigos Ewy Wachowicz z programu Ewa gotuje.
1. Posiekać kapustę kwaszoną.
2. Dodać do garnka wraz z liściem laurowym i zielem angielskim.
3. Golonkę zagotować i zalać wodą z golonki gotowanej.
4. Pokroić kapustę białą na drobniutko i zalać kapustę gotować 10 min.
5. Pokroić cebulę i podsmażyć na patelni.
6. Siekam na drobno suszone wcześniej namoczone grzyby i dodać do podsmażonej cebuli- dusić.
7. Odcedzić kapustę białą dodać odcedzoną wodę z grzybów do garnka.
8. A do garnka dodajemy jak wyżej kapustę białą odcedzoną zalewę grzybowa oraz cebulę z grzybami z patelni. Gotujemy.
9. Pokroić różnego rodzaju mięso w kostkę i usmażyć na patelni.
10. Dodać kapustę kwaszoną do garnka i mięso zrobiona łącznie na patelni.
11. Pokroić golonkę i dodać do garnka. Dodać też 2 łyżki koncentratu pomidorowego.
12. Na koniec dodać soli i pieprzu oraz wino wytrawne, kilka minut pogotować.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (3 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | | kulinarne przepisy [3]




Przepisów
Od
Dodano 2013-01-23 19:55

Dla mnie coś nie tak :p

nie rozumiem skąd się wzieła zalewa grzybowa w tym przepisie



Przepisów
Od
Dodano 2013-01-23 20:41

Tytul

z moczenia grzybów suszonych u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2013-06-03 21:10

Tytul

woda wzięła się z namoczonych grzybów,ja jeszcze je pogotuje,posiekam a woda do bigosu z posiekanymi grzybami.


kulinarne przepisy Dodaj komentarz




Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Komentarze


Tytul
Korzystałam z przepisu kilka razy,za kazdym zarem wychodzil:-)ja wole wersje z mniejsza iloscia cukru:-)...
| 2015-04-13 10:22 |

przepis
Nic nie wychodzi mi z tego przepisu trzeci placek i trzeci zakalec ...
| 2015-04-04 17:48 |

piramida
witam, właśnie upiekło się ciasto, i razem z kremem jest pyszne. Jak dla mnie trochę więcej cukru w cieście by nie zaszk...
| 2015-03-16 19:13 |

mądra sowa
Uwaga!!!Podstawa przy robieniu cist drożdżowych,musi być ciepło i w tedy ciasto będzie pulchne.Pozdrawiam i życzę udanyc...
| 2015-02-12 17:24 |

faworki
ten przepis jest super...
| 2015-02-12 9:32 |

Matematyka
Słuszna uwaga, poprawiona niescisłość. Tylko teraz pytanie czy równoległobok dotrze do wyobraźni tak jak romb....
| 2015-02-11 10:05 |

Faworki
Przepis fajny, tylko mała uwaga: romb ma boki o takiej samej długości. Ten "drugi" romb to równoległobok.
| 2015-02-10 17:26 |

Tytul
ciasto na pewno bardzo dobra aje ja postanowilam coś zmienic ugotowany kisiel połaczyłam z 20 dkg masła utartego na...
| 2015-01-29 3:35 |
drupal hit counter