Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl

409 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Tradycyjne polskie dania

Czas 25 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

75 dag kapusty kwaszonej,
golonka,
po 2 szt liści laurowych i ziela angielskiego.
75 dag kapusty białej
1 cebula
10 dag suszonych namoczonych wcześniej grzybów
mięso-wędliny różne pokrojone w kostkę
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól, pieprz do smaku
2 kieliszki wina czerwonego wytrawnego.

Sposób wykonania:

Przepis na bigos Ewy Wachowicz z programu Ewa gotuje.
1. Posiekać kapustę kwaszoną.
2. Dodać do garnka wraz z liściem laurowym i zielem angielskim.
3. Golonkę zagotować i zalać wodą z golonki gotowanej.
4. Pokroić kapustę białą na drobniutko i zalać kapustę gotować 10 min.
5. Pokroić cebulę i podsmażyć na patelni.
6. Siekam na drobno suszone wcześniej namoczone grzyby i dodać do podsmażonej cebuli- dusić.
7. Odcedzić kapustę białą dodać odcedzoną wodę z grzybów do garnka.
8. A do garnka dodajemy jak wyżej kapustę białą odcedzoną zalewę grzybowa oraz cebulę z grzybami z patelni. Gotujemy.
9. Pokroić różnego rodzaju mięso w kostkę i usmażyć na patelni.
10. Dodać kapustę kwaszoną do garnka i mięso zrobiona łącznie na patelni.
11. Pokroić golonkę i dodać do garnka. Dodać też 2 łyżki koncentratu pomidorowego.
12. Na koniec dodać soli i pieprzu oraz wino wytrawne, kilka minut pogotować.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (3 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | | kulinarne przepisy [3]




Przepisów
Od
Dodano 2013-01-23 19:55

Dla mnie coś nie tak :p

nie rozumiem skąd się wzieła zalewa grzybowa w tym przepisie



Przepisów
Od
Dodano 2013-01-23 20:41

Tytul

z moczenia grzybów suszonych u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2013-06-03 21:10

Tytul

woda wzięła się z namoczonych grzybów,ja jeszcze je pogotuje,posiekam a woda do bigosu z posiekanymi grzybami.


kulinarne przepisy Dodaj komentarz




Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Przepisy Majki na ciasta
Komentarze


Tytul
Tresc komentarza...
| 2014-07-23 10:12 |

ortografia
Obtaczamy, a nie: optaczamy; puściły, a nie: póściły; można chętnie i dobrze gotować i nie robić błędów ortograficznych....
| 2014-07-21 13:33 |

Tytul
Parę dni temu robiłam naleśniki z przepisu p. Ewy w smaku pierwsza klasa, niestety miałam problem z usmażeniem i nie wie...
| 2014-07-15 13:04 |

Tytul
ogórki pasteryzujemy od razu! to nie sa kiszone tylko konserwowe :)...
| 2014-07-14 9:10 |

Tytul
A kiedy pastwryzować odrazu, czy na drugi dzień, a może jak ukisną? proszę bardzo o odpowiedz....
| 2014-07-09 20:30 |

tytul
=...
| 2014-06-25 21:32 |

krysia.T
rewelacja...
| 2014-05-08 16:33 |

Tytul
pychotkaaaa Pani Ewo!!!!...
| 2014-05-03 19:10 |
drupal hit counter