Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl

410 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Tradycyjne polskie dania

Czas 25 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

75 dag kapusty kwaszonej,
golonka,
po 2 szt liści laurowych i ziela angielskiego.
75 dag kapusty białej
1 cebula
10 dag suszonych namoczonych wcześniej grzybów
mięso-wędliny różne pokrojone w kostkę
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól, pieprz do smaku
2 kieliszki wina czerwonego wytrawnego.

Sposób wykonania:

Przepis na bigos Ewy Wachowicz z programu Ewa gotuje.
1. Posiekać kapustę kwaszoną.
2. Dodać do garnka wraz z liściem laurowym i zielem angielskim.
3. Golonkę zagotować i zalać wodą z golonki gotowanej.
4. Pokroić kapustę białą na drobniutko i zalać kapustę gotować 10 min.
5. Pokroić cebulę i podsmażyć na patelni.
6. Siekam na drobno suszone wcześniej namoczone grzyby i dodać do podsmażonej cebuli- dusić.
7. Odcedzić kapustę białą dodać odcedzoną wodę z grzybów do garnka.
8. A do garnka dodajemy jak wyżej kapustę białą odcedzoną zalewę grzybowa oraz cebulę z grzybami z patelni. Gotujemy.
9. Pokroić różnego rodzaju mięso w kostkę i usmażyć na patelni.
10. Dodać kapustę kwaszoną do garnka i mięso zrobiona łącznie na patelni.
11. Pokroić golonkę i dodać do garnka. Dodać też 2 łyżki koncentratu pomidorowego.
12. Na koniec dodać soli i pieprzu oraz wino wytrawne, kilka minut pogotować.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (3 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | | kulinarne przepisy [3]




Przepisów
Od
Dodano 2013-01-23 19:55

Dla mnie coś nie tak :p

nie rozumiem skąd się wzieła zalewa grzybowa w tym przepisie



Przepisów
Od
Dodano 2013-01-23 20:41

Tytul

z moczenia grzybów suszonych u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2013-06-03 21:10

Tytul

woda wzięła się z namoczonych grzybów,ja jeszcze je pogotuje,posiekam a woda do bigosu z posiekanymi grzybami.


kulinarne przepisy Dodaj komentarz




Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Przepisy Majki na ciasta
Komentarze


Tytul
Ja tu nie widzę żadnej krytyki . Przepis ok a zdjęcie rewelacyjne, aż zachęca do zrobienia naleśników....
| 2014-09-02 11:06 |

Naleśniki
Zgraja smiesznych ludzików ktorzy wszystko krytykują a to skradziony przepis, a to nie smaczne . Czy napewno to robiliśc...
| 2014-08-28 21:43 |

Tytul
sałatka bardzo pyszna dziękuję P Ewo. Lusi...
| 2014-08-26 16:17 |

Pyszne ciasto
Ciasto proste do zrobienia i bardzo smaczne.
Zmniejszyłem jednak trochę temperaturę piekarnika. Myślę, że ci, któ...
| 2014-08-24 11:22 |

Karolina
Próbowałam wiele przepisów ale ten jest najlepszy tyle że robię wszystko x2 żeby ciasto było grubsze i rozkładam na cała...
| 2014-08-19 20:11 |

Tytul
W tamtym roku robiłam ogórki w/g przepisu pani Ewy W. z czosnkiem,zanim włożyłam do słoikówp ołowę wyjadłam.PYSZNA !!!!...
| 2014-08-18 16:11 |

do ciapa
Poczytaj o pasteryacji i dopiero wówczas wypowiadaj się....
| 2014-08-06 18:45 |

Tytul
25 minut gotwania ogorka to wyjdzie z tego pirre wg mnie ogórek powinien byc twardy a nie "ciapa"...
| 2014-08-06 8:51 |
drupal hit counter