Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl
452 sprawdzonych przepisów.


przepisy na domowe wypieki
Ciasta
    przepisy na domowe sałatki
sałatki
 




Strona główna >> Dania główne >> Tradycyjne polskie dania

Czas 25 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

75 dag kapusty kwaszonej,
golonka,
po 2 szt liści laurowych i ziela angielskiego.
75 dag kapusty białej
1 cebula
10 dag suszonych namoczonych wcześniej grzybów
mięso-wędliny różne pokrojone w kostkę
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól, pieprz do smaku
2 kieliszki wina czerwonego wytrawnego.

Sposób wykonania:

Przepis na bigos Ewy Wachowicz z programu Ewa gotuje.
1. Posiekać kapustę kwaszoną.
2. Dodać do garnka wraz z liściem laurowym i zielem angielskim.
3. Golonkę zagotować i zalać wodą z golonki gotowanej.
4. Pokroić kapustę białą na drobniutko i zalać kapustę gotować 10 min.
5. Pokroić cebulę i podsmażyć na patelni.
6. Siekam na drobno suszone wcześniej namoczone grzyby i dodać do podsmażonej cebuli- dusić.
7. Odcedzić kapustę białą dodać odcedzoną wodę z grzybów do garnka.
8. A do garnka dodajemy jak wyżej kapustę białą odcedzoną zalewę grzybowa oraz cebulę z grzybami z patelni. Gotujemy.
9. Pokroić różnego rodzaju mięso w kostkę i usmażyć na patelni.
10. Dodać kapustę kwaszoną do garnka i mięso zrobiona łącznie na patelni.
11. Pokroić golonkę i dodać do garnka. Dodać też 2 łyżki koncentratu pomidorowego.
12. Na koniec dodać soli i pieprzu oraz wino wytrawne, kilka minut pogotować.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (3 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | | kulinarne przepisy [3]




Przepisów
Od
Dodano 2013-01-23 19:55

Dla mnie coś nie tak :p

nie rozumiem skąd się wzieła zalewa grzybowa w tym przepisie



Przepisów
Od
Dodano 2013-01-23 20:41

Tytul

z moczenia grzybów suszonych u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2013-06-03 21:10

Tytul

woda wzięła się z namoczonych grzybów,ja jeszcze je pogotuje,posiekam a woda do bigosu z posiekanymi grzybami.


kulinarne przepisy Dodaj komentarz




Ewa Wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat, Polsat2, ATM ROZRYWKA.

Odcinki Ewa gotuje w TV:

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- sobota godz. 13:00 ATM Rozrywka
- sobota godz. 19:30 Polsat2

- niedziela godz. 13:00 ATM Rozrywka
- niedziela godz. 19:30 Polsat2

- poniedziałek 13:20 i 13:50 ATM Rozrywka
- wt.- pt. 13:30 i 14:00 ATM Rozrywka

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Komentarze


Tytul
Pierniczki rewelacyjne będę musiała zrobić jeszcze raz bo większość już zjedzona.
Pozdrawiam mama 2 łakomczuszków...
| 2017-12-19 12:00 |

Aleksandra
Dlaczego sam się imieniem nie podpisałeś, marudo? Tak trudno przyjąć do wiadomości, że dania wege są bezmięsne?
P...
| 2017-12-16 10:44 |

Aleksandra
Zamów catering zamiast marudzić, będzie szybciej i prościej. Widać chłopiec z gimnazjum nigdy nie uczestniczył w przygot...
| 2017-12-16 10:40 |

Tytul
Nie :ryba po grecku, tylko kotlety sojowe po grecku. Nazywajmy rzeczy po imieniu. Polędwica z łososia przy tym wysiada. ...
| 2017-12-15 19:59 |

Tytul
Bigos można zrobić dużo wcześniej i zamrozić, natomiast warzywa do ryby po grecku? Wyjmie się "rozciapciane", a przygoto...
| 2017-12-15 19:55 |

Tytul
Wyśmienicie wygląda :)...
| 2017-10-16 18:40 |

Tytul
Tak można użyć cukinii do sałatki na zimę....
| 2017-07-26 7:50 |

Tytul
Czy zamiast ogórków można uzyc cukinii?...
| 2017-07-25 11:48 |
drupal hit counter